Koronavirus oppdatering

Lederrådet besluttet onsdag kveld å avlyse alle arrangementer i Betelkirkens lokaler med umiddelbar virkning til og med søndag 15 mars. Lederrådet kommer tilbake i neste uke med oppdatering om videre virksomhet. Avgjørelsen skjer på grunnlag av situasjonen med smittefare i forbindelse med Corona-pandemien. Lederrådet følger utviklingen nøye og forholder seg til kommunens anbefalinger for ansamlinger av mennesker.

Oppdatert torsdag 12. mars kl. 11:00: Norske helsemyndigheter anbefaler store grupper om å ikke møtes i de kommende dagene. Vi ønsker å innrette oss etter deres råd og veiledning. Dette medfører at vi ikke vil møtes til gudstjeneste i Betelkirkens lokaler førstkommende søndag 15. mars. Øvrige offentlige arrangementer i regi av Betelkirken innstilles også ut uke 11. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om hva som skjer framover ettersom situasjonen utvikler seg.

Vi vil oppmuntre deg til å følge med på sosiale medier for oppdateringer om gudstjenester og budskap vi vil gjøre tilgjengelig via nett. Kirken er ikke en bygning, og vi tror det kristne fellesskapet vil komme styrket gjennom dette. Vi vil be for og støtte de som på ulike måter rammes, og ta de forholdsregler som trengs for å gjøre vårt bidrag i samfunnsdugnaden for å redusere smitte. La oss spre håp og kjærlighet i Jesu navn.

Generelt
Siste oppdaterte informasjon finner du alltid på Folkehelseinstituttets nettsider, www.fhi.no. De og www.helsenorge.no har informasjonen man trenger, konkrete råd og også mange spørsmål og svar. Finner du ikke svar på det du lurer på, kan du ringe informasjonstelefonen på 815 55 015. Dersom du tror du er smittet, ring fastlegen din. Hvis du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt på 116117.

Infoskriv

Vi regner med at de fleste er klar over det nylige utbruddet av koronaviruset (coronavirus) som oppstod i Wuhan, Kina, men har spredt seg til andre regioner og land, inkludert Norge. Selv om antallet berørte mennesker i Norge er lite per dags dato, trenger vi alle å bruke visdom og følge grunnleggende retningslinjer for å beskytte de rundt oss.

I lys av dette ønsker vi å informere deg om følgende forebyggende tiltak i forbindelse med gudstjenester og møter i Betelkirken, og vi setter stor pris på deres forståelse og velvilje.

Mennesker er alltid velkommen i Betelkirken, men i tråd med veiledning fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, er det slik at hvis du/dine barn har vært i områder med korona-smitte og får relevante symptomer, vil vi anbefale at dere kontakter legevakt på telefon og at dere bruker visdom og avstår fra å delta i kirke-aktiviteter i en periode på 14 dager etter dato med mulig kontakt av smittede. Dette inkluderer gudstjenester, aktiviteter og sosiale samlinger i helgen og midt i uken som Exalt, kor, Tentro, Tweens, Girlpower, Bibel & Bønnemøter samt andre samlinger i regi av kirken.

Dersom du/dine barn ikke har vært i nærkontakt med personer som er bekreftet syk med det nye koronaviruset og det ikke er tegn på symptomer på luftveisinfeksjon, kan dere omgås andre som normalt. Dessuten vil vi gjenta Helsedirektoratets råd om vaner som forebygger smitte..

Til syvende og sist, selv om vi søker forebyggende tiltak og bruker visdom i å beskytte oss selv og våre kjære, er vår tro og trygghet i Jesus Kristus. Vi ber Hans løfte om beskyttelse over deg og din familie. La oss også be for de berørte rundt i verden, og at viruset raskt skal stanses.

«Du har gjort Herren, Han som er min tilflukt ja, Den Høyeste, til din bolig.
Derfor skal ikke noe ondt ramme deg, ingen plage skal komme nær ditt telt.»

Salme 91:9-10

Avslutningsvis har vi lyst til å tydeliggjøre, at målet med denne e-posten ikke er å skape bekymring rundt utviklingen av situasjonen med koronaviruset. Snarere er vårt ønske at du skal bli informert, føle deg trygg og vite at vårt hjerte er å beskytte og sikre at forebyggende behov er møtt, slik at vi kan fortsette å tilbe sammen på samlinger og gudstjenester i hele Norge.

Gud velsigne deg.

Hjertelig hilsen

Lederrådet
Betelkirken Auli

For mer ressurser om koronaviruset, vennligst besøk Helsenorge sine sider.

Publisert: 12. mars kl 11:00

Betelkirken Auli, Aulivegen 2